torsdag 13 mars 2008

Bagarn talar


                                                          Foto: Tomas Ohlsson
> Date: Wed, 27 Feb 2008 11:12:14 +0100
> Subject: bröd.
> From: jonas@soldekaffebar.se
> To: larrydinkel@live.se

> Först och främst. Jädrans, va roligt att du satt igång. Det är glädjande,
> både för oss och för våra gäster. Det kommer säkert att dyka in lite
> frågor till dig längre fram, men vi börjar med lite grundläggande saker,
> som...


 
> -----------------------------
> Var har du lärt dig att baka bröd?



På Valhallabageriet i Sthlm som jag jobbade på under 2 år, först som lärling, sedan som ansvarig.
 
 > -----------------------------
> Vad är det som gör dina alster unika?

> Stora rustika bröd med surdeg, gräddade på stenhäll.
> -----------------------------
> Vilka olika sorters bröd kommer Soldes gäster kunna köpa med sig hem?
> Soldes smörgåsar kommer from idag att göras på en härlig baguette, av samma deg kommer   
> Torso, bakat med vetesurdeg samt en grövre variant kallad Running med råg, båda lika stora, dvs 1,5 kilo.
> -----------------------------
> Vilka dagar kommer du att leverera?

> Tisdag-Lördag from tidig morgon tills det är slutsålt, att göra en beställning dagen innan kommer att garantera bröd.
> -----------------------------
> Vad är historien bakom namnet, Larry Dinkel?

En pseudonym att gömma sig bakom. mvh Bagarn


> ps. Mailet kommer att läggas ut oredigerat. ds.
> -- 
> Cafébiträde
> 0739-357770
> Solde kaffebar
> regementsg 2
> 21142 Malmö
> www.soldekaffebar.blogspot.com
> www.soldekaffebar.se

4 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Prima fredagsläsning!

Anonym sa...

lysande brød, bättre än emmerys, nästan som lagkagehusets "ciabatta". fast det är å andra sidan världens kanske bästa bröd.
http://www.lagkagehuset.dk/
så skönt det äntligen går köpa riktigt bröd i malmö!!!

Anonym sa...

Den mästerliga bilden på Dinkel igen! Det var ett tag sen..

Joakim sa...

Brödet var jättegott även om jag gärna hade sett att mjölet kunde vart lite mörkare. Strålande att det används surdeg dock, alltför lite av det i dessa massproduktionstider.