onsdag 12 december 2007

Svar på tal från den andra sidan

Jag förstår mikro-rosterierna till en stor del. Om man sätter upp ett microrosteri beror det på något "missnöje". Utbudet på kaffemarknaden är dåligt eller att man inte hittar det man själv söker i sin smakfilosofi. Jag gillar göra jämnförelsen med microbryggerierna som gör öl. De för utvecklingen framåt och tar fram öl som inte smakar som "vanligt" öl!
Samma sak gäller kaffe. Om man gör sin egna grej vill man inte hamna i facket "vanligt" kaffe. Då hade man inte kommit på tanken att sätta upp ett microrosteri.

Det jag inte förstår är syrahysterin. Vi har fått många fantastiska blandningar som är balanserade, trevligt aromatiska. Men andra består bara av syra och är som att bita i en citron. Det gillar jag inte alls. Det måste ändå finnas balans i ett kaffe mellan syra,sötma och bitterhet och inte gnälla på att det måste vara annat vatten nere i Malmö!

Jag tycker det är fantastiskt med alla de personer som är inblandade i microrosterierna ni för kaffeutvecklingen framåt.
MVH// Johan C

8 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Härligt att höra dina kloka ord Johan. Hur dåligt är vattnet här egentligen?

Joppe sa...

Kalla gubbe, cynisk eller bakåtsträvare, men jag tycker om kaffe som smakar kaffe. På samma sätt som jag tycker om öl som smakar öl, vin som smakar vin, korv som smakar korv, musik som låter som musik, Ja, ni förstår. Däremot har jag inga problem med en utveckling inom ramarna. Tvärtom. Har man något fint, kanske man kan göra det ännu finare. Men om jag beställer in en biff på krogen, vill inte att den ska smaka kyckling.

Kram. Välkommen in i spelet, kollega.

sara sa...

haha, musik som låter som musik. bara den inte spelas så högt att man inte kan prata bara, eller hur var det nu..? ;)

(förlåt, off topic)

Joppe sa...

Sara: Uppklippta trumloopar, repetativa synth-slingor och ett blippblopp här och där, är inte musik i mina öron. Hur högt eller lågt det än spelas.
Mvh// J.

Magnus sa...

www.psykologdirekt.se eller fingergubbarna på maskinen kan vägleda er. Inte skall ni bråka om ditten och datten. Ni har ju rätt båda två????

Joppe sa...

Vi bråkar inte, Magnus. Vi har bara lite olika ståndpunkter. Olikheten ligger i att jag har rätt och Johan har fel.

Magnus sa...

Snobbar som jobbar...

musslan sa...

Syrehysteri? Get a grip! Syran er selve nerven i drikken.
Tjohej!