måndag 19 november 2007

Wi-Fi Solde

På Solde kan du ta med din bärbara dator och surfa gratis om du registrerar dig. Under en timme per dag kan du sen hoppa runt bland olika www-adresser. Uppkopplingen är inte den bästa, men ändå. En gäst ansåg att Soldes nät är lite "svajigt", vilket är sant. Men inte kostar det något heller.

Detta är ju ingen nyhet. Nätet har varit öppet under drygt ett år, men det är många som inte verkar känna till det.

Som det ser ut i dag är det 85% Mac på bardisken, vilket leder till frågan: Tar Mac marknadsandelar eller är ägarna till en vit dator mer benägna att visa upp sin lilla ögonsten?

"Solde kaffebar - stället att flasha din mac"

8 kommentarer:

Mark sa...

Det är kanske mer att göra med kopplingen Apple design + gott kaffe? PC-folket gillar Zoegas brygg, kanske?

Daniel sa...

Det handlar om att visa vem som har högst lön.

Montero sa...

Mark har rätt.
Det handlar nog mer om god smak och medvetenhet om denna än marknadsandelar. Men att Macen tar marknadsandelar är sant även om jag tror att Solde mest har tur som har 85% Mac-are.
Nästa undersökning borde vara hur många av de som "flashar" sin Mac på Solde som varit PC-folk?
Om det visar sig bara vara oldschool Mac OS 6-7.5.3 användare så kanske man ska fundera på hur Mac-are är funtade som måste flasha sin dator... eller om det är så att det faktum att de använder Mac gör dem effektivare och därmed har tid att njuta av gott kaffe OCH få jobbet gjort innan deadline.
Inser att det här ser ut som ett flamebait men det är inte meningen... men är det så att Mac-are har MER tid över för att de använder Mac eller är det så att de känner sig tvungna att dricka gott kaffe för att få jobbet gjort? Lr är frågan fel ställd? Snälla någon stoppa mig..

E sa...

Jag tror att utav de 85% soldegästerna som har Mac så har max 40 %-enheter Mac för att den är mest användbar i deras kreativa yrken och resten för att de så gärna önskar att de hade ett kreativt yrke som krävde en Mac. Själv fattar jag inte att man kan använda en laptop som inte har en deleate-knapp.

PC är funktion.
PC är helylle.

Montero sa...

Hh, visste väl att någon skulle komma till PC-folkets försvar men 40%? Låter högt, finns det så många proffs-kreativa?! De flesta har nog Mac för att den är enkel att ha att göra med och att trevliga program kommer på köpet - post iPod menar jag då. ;)

Vilken delete menar du då? På laptopsen så håller du ned fn (function, längst ned till vänster) och knappar backspace.. så får du framåt-delete funktion. Använd pilarna istället för backspace så får du Home-End, Pg Upp och Ned. :)

Nu vet du var du hittar dem... nu kan du skaffa dig en Mac OCH vara helylle, funktion OCH "god smak". :P

Dan Stenqvist sa...

Efter träningskvällen med kaffe, kanske det vore lämpligt med ett "baguetteläger"? Jag är ute på svajande tuva där på det området.

apicus sa...

hur är % mellan vita/svarta/silvriga macar?
är det så att de större inte får plats på diskarna? the plot thickens...

Montero sa...

LOL, apicus! :P